Deze site maakt gebruik van cookies. Als u de site blijft gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies op uw apparaat. Zie ons beleid voor meer informatie. Verder

Wat is eigen risico?

 • Wat is eigen risico?

  Heel eenvoudig gesteld, als u een auto huurt en de auto raakt beschadigd of wordt gestolen, dan is het 'eigen risico' het bedrag dat u moet betalen bij een verzekeringsclaim. De Engelse benamingen voor 'eigen risico' zijn: excess, super collision damage waiver (Super CDW), deductible en Non Waiver.

 • Wat is een cascoverzekering?

  Een cascoverzekering is een aanvullende verzekering, die u beschermt tegen het 'eigen risico' dat u anders zou moeten betalen als uw auto beschadigd raakt of gestolen wordt.

  Hier is een voorbeeld:

  Laten we zeggen dat uw huurauto betrokken raakt bij een ongeluk en het kost €2,500 om de schade te repareren. Onder de voorwaarden van uw autohuurovereenkomst moet u een 'eigen risico' betalen van €600 aan het autoverhuurbedrijf en de verzekeringsmaatschappij betaalt de rest van de herstelkosten (€1,900). Als u echter een - 'cascoverzekering' - heeft dan hoeft u geen €600 of zelfs maar één cent te betalen voor de herstelkosten.

 • Maar waarom moet ik een 'eigen risico' betalen als de verzekering is opgenomen in de prijs van mijn autohuur?

  Nou, het lijkt misschien vreemd, maar de verzekering die standaard wordt geleverd bij het huren van een auto, geeft niet de volledige bescherming die u nodig zou kunnen hebben. Het vermindert alleen het bedrag dat u moet betalen als uw huurauto beschadigd raakt of gestolen wordt en sommige delen van de auto worden helemaal niet gedekt door de verzekering.

  De hoogte van uw eigen risico is afhankelijk van de details van de verzekeringspolis meegeleverd met uw huurauto. Dit varieert per autoverhuurbedrijf en per land. Meestal bedraagt het eigen risico tussen de €600 en €1,900.

  In de meeste gevallen moet u een 'extra' verzekering afsluiten voor dekking van de kwetsbare delen van de auto en om u te beschermen tegen het eigen risico.

 • Hoe kan ik een cascoverzekering afsluiten?

  Veel autoverhuurbedrijven bieden u een 'cascoverzekering' aan bij de balie wanneer u uw auto ophaalt, maar dit kan tussen de €8 en €23 per dag kosten - bovenop de prijs van uw huurauto.

  Bovendien dekt de cascoverzekering van uw verhuurbedrijf vaak niet de delen van de auto die de meeste kans hebben om beschadigd raken, zoals de ruiten, het onderstel, de banden en het dak.

  Maar u moet onthouden dat u niet in deze val hoeft te lopen en dat u geen dure cascoverzekering hoeft af te sluiten aan de balie van het autoverhuurbedrijf of bij uw autoclub. U kunt de extra dekking die u nodig heeft veel goedkoper via internet afsluiten - voordat u uw huurauto ophaalt.

 • Cascoverzekering van huurautoverzekering

  Bij huurautoverzekering.com betaalt u slechts €6,99 per dag voor een cascoverzekering en u wordt niet aansprakelijk gesteld voor een eventueel eigen risico in geval van schade of diefstal van de huurauto. En als extra bonus is schade aan het dak, de banden en het onderstel in onze cascoverzekering wel meeverzekerd.

  Onze cascoverzekeringen dekken Europese en Wereldwijde autohuur. We bieden ook jaarlijkse huurautoverzekeringen die meer waar bieden voor uw geld als u regelmatig een auto huurt, bijv. van een autoclub. De cascoverzekeringen van huurautoverzekering worden wereldwijd geaccepteerd bij alle autoverhuurlocaties.

Producten

Europadekking
Lees verder >
Werelddekking
Lees verder >
VS en Canada
Lees verder >
Wereldwijd Plus
Lees verder >

Wat is CDW/LDW?

Collision Damage en Loss Damage Waivers? Weet u niet wat deze termen betekenen? Kom alles te weten over CDW en LDW, van wat het is tot wanneer u het nodig heeft.

Voor meer informatie >