Deze site maakt gebruik van cookies. Als u de site blijft gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies op uw apparaat. Zie ons beleid voor meer informatie. Verder

FAQs

Waarom kopen bij Huurautoverzekering.com

Iedereen die auto's huurt in Europa of elders kan van onze service profiteren.

Veel mensen realiseren zich niet dat de meeste verzekeringspolissen voor een huurauto in het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Europa, Afrika, Nieuw-Zeeland, Australië en de meeste landen in het Midden-Oosten en het Verre Oosten een groot eigen risico hebben, vaak meer dan €800 en het kan zelfs oplopen tot €2500. De kosten om dit eigen risico te verzekeren zijn hoog, minimaal €15 per dag bij de meeste autoverhuurbedrijven, en dekken meestal niet de delen van de auto die het grootste risico op schade lopen zoals ruiten, banden en het dak.

Huurautoverzekering.com beschermt klanten tegen het moeten betalen van deze torenhoge eigen risicobedragen en biedt een prijs die aanzienlijk lager is dan de prijs van de autoverhuurbedrijven. Met huurautoverzekering.com betaalt u slechts vanaf €6.99 per dag, vergeleken met het gemiddelde dagelijkse tarief van €15 dat de autoverhuurbedrijven in rekening brengen om het eigen risico te verzekeren en wij dekken WEL schade aan banden, ruiten en het onderstel.

Klanten die een bezoek brengen aan de VS, Canada, het Caribisch Gebied en Zuid-Amerika kunnen ook geld besparen met huurautoverzekering.com omdat volledige CDW/LDW zonder eigen risico apart gekocht kan worden bij de huurovereenkomst en de dekking wordt wereldwijd geaccepteerd bij alle autoverhuurlocaties. Door onze Collision Damage Waiver (CDW) voor vertrek af te sluiten kunnen klanten besparen op de dure dekking die geboden wordt aan de balie van het autoverhuurbedrijf.

Hoe werkt Huurautoverzekering.com

Als u eenmaal geld heeft bespaard door onze dekking te kopen, weigert u gewoon de verzekering voor het eigen risico aan de balie van het autoverhuurbedrijf. Met ‘Eigen Risico Europa polis’ en ‘Eigen Risico Wereldwijd polis’ wordt schade aan de auto door het verhuurbedrijf doorbelast aan uw creditcard en kunt u het geld vervolgens terugvragen op de polis van het eigen risico voor de huurauto.

Met ‘VS en Canada’ (CDW/LDW) en ‘Wereldwijd Plus’ kunt u de polissen voor "Deductible", "CDW", "LDW" en "super eigen risico" weigeren die u worden aangeboden bij de verhuurbalie*. Bij schade aan het voertuig zal uw creditcard waarschijnlijk niet worden belast, tenzij het bedrag klein is. Het is waarschijnlijker dat het autoverhuurbedrijf direct contact op zal nemen met het bedrijf dat voor ons de schadeclaims behandelt. Wel moet de huurder een schadeclaimformulier indienen zodat het schadeclaimbedrijf volledig op de hoogte is van de omstandigheden waarin de schade is ontstaan.

*Opmerking: De polissen van Huurautoverzekering.com zijn GEEN vervanging van aansprakelijkheidsverzekeringen (SLI/ALI etc) van derde partijen die worden aangeboden aan de verhuurbalie of die standaard worden meegeleverd bij uw huurauto. 

Uw polis van Huurautoverzekering.com biedt geen bescherming tegen schadeclaims van derden voor eigendom of letsel en kan ook niet als zodanig worden gebruikt.

Welke verzekering heb ik nodig bij het huren van een auto?

Dat hangt af van waar u bent. Bij het huren van een auto in het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Europa, Afrika, Nieuw-Zeeland, Australië en het grootste deel van het Midden- en Verre Oosten omvatten alle huurovereenkomsten over het algemeen CDW (Collision Damage Waiver), diefstal en wettelijke aansprakelijkheid. Dit betekent dat de auto waarin u rijdt verzekerd is, maar er is bijna altijd een eigen risico (ook wel aangeduid als super eigen risico, Non Waiver of Deductible) dat u moet betalen in geval van diefstal of schade aan de huurauto. Dit kan variëren van €700 - €2500. Aan de balie van utoverhuurbedrijven wordt u een verzekering geboden om u te beschermen tegen dit eigen risico, maar dit kost gemiddeld tussen de €10 en €25 per dag. Bovendien dekt het meestal niet de schade aan de banden, ruiten, dak of onderstel.

Huurautoverzekering.com beschermt klanten tegen dit eigen risico tegen een prijs die veel lager is dan de eigen risicoverzekering van het autoverhuurbedrijf. Met Huurautoverzekering.com betaalt u slechts vanaf €6.99 per dag, vergeleken met het gemiddelde dagelijkse tarief van €15 dat de autoverhuurbedrijven in rekening brengen voor het eigen risico van de huurauto verzekeren en wij dekken WEL schade aan banden, ruiten en het onderstel.

Bij het huren van een auto in de Verenigde Staten, Canada, het Caribisch gebied, Midden- en Zuid-Amerika, bent u verplicht om CDW (Collision Damage Waiver) / LDW (Loss Damage Waiver) te hebben - met betrekking tot schade, diefstal en verlies van het gebruik van de huurauto. Verhuurbedrijven kunnen erop aandringen dat u bij hen een polis afsluit, tenzij u kunt aantonen dat u al een geschikte alternatieve polis heeft (zoals een aparte polis van Huurautoverzekering.com). Aankoop van deze polis direct bij het verhuurbedrijf kost meestal tussen $20 en €30 per dag, afhankelijk van de locatie, het type auto en het verhuurbedrijf. De polis van Huurautoverzekering.com voor VS- en Canada polis kost slechts €10.99 per dag of €119.99 voor een jaarpolis en de Wereldwijd Plus polis die ook volledige CDW/LDW en nul eigen risico biedt kost €134.99 per jaar.

Soms is er ook een WA extra-verzekering vereist genaamd Supplemental Liability Insurance (SLI) - voor dekking van derde partijen zoals andere voertuigen en personen. Dit is vaak het geval in staten of de landen waar de wettelijke hoogte van de aansprakelijkheidsverzekering van de huurauto als onvoldoende wordt beschouwd om u te beschermen in het geval van een hoge schadeclaim. Huurautoverzekering.com biedt geen WA extra-verzekering en u moet direct contact opnemen met uw verhuurbedrijf als u twijfelt over de hoogte van de wettelijke aansprakelijkheidsdekking die u al heeft als onderdeel van uw huurovereenkomst.

Hoeveel reizen dekt de jaarpolis?

U kunt onbeperkt reizen in de loop van het jaar op het grondgebied waarvoor uw polis is gekocht. In tegenstelling tot andere polissen die elke huurperiode beperken tot slechts 31 dagen, kunt u met onze huurautoverzekering maximaal 60 aaneengesloten dagen per huurovereenkomst rijden.

Heeft mijn creditcard een reisverzekering inclusief Collision Damage Waiver?
A. Yes. iCarhireinsurance policies will not cover you for Excess required which means you will still be liable for this Excess charges levied by your credit card. Our policies will only cover Excess charges from your rental company when you have CDW provided by them.
Zijn alle vermelde bestuurders gedekt op de polis?

Als u een van onze polissen heeft voor het verzekeren van het eigen risico van huurauto’s, of een CDW/LDW-polis zoals de Verenigde Staten- en Canada polis en de Wereldwijd Plus polis, dan is automatisch elke auto verzekerd die u huurt in het gebied waarvoor u dekking heeft aangeschaft, zolang u de hoofdbestuurder bent op de autohuurovereenkomst. Als u niet de hoofdbestuurder van het voertuig bent, dan bent u niet gedekt door de polis.

Als er meer dan één persoon van plan is om te rijden in uw huurauto, zorg er dan voor dat deze als extra bestuurder wordt vermeld op de huurovereenkomst. Op voorwaarde dat de extra bestuurders zijn vermeld op de huurovereenkomst, zijn ze ook verzekerd tegen kosten voor eigen risico in verband met verlies of schade toen zij verantwoordelijk waren voor het voertuig. Onze polis biedt automatisch dekking voor maximaal 9 vermelde bestuurders.

Als u lid bent van premium programma's van autoverhuurbedrijven, zoals de Emerald Club van Hertz, dan is het zeer waarschijnlijk dat u uw echtgenoot/ partner niet hoeft te melden als bestuurder omdat hij of zij dan automatisch is meeverzekerd. Als u in deze klantcategorie valt dan moet u wel uw lidmaatschap en de algemene voorwaarden van een dergelijk programma kunnen overleggen aan de verzekeringsmaatschappij, mocht u een schade claimen op de polis op het moment dat de extra bestuurder verantwoordelijk was voor schade aan de auto. Dit bewijst dat u de extra bestuurder niet hoeft te noemen op de verhuurovereenkomst en dat de verzekering nog steeds geldig is.

Zijn er leeftijdsbeperkingen?

Polishouders moeten tussen de 21 en 85 jaar oud zijn.

Gelden er locatiebeperkingen voor de polis?

Met onze polis bent u verzekerd voor de regio waarvoor de polis is gekocht en in tegenstelling tot veel andere polissen bent u ook gedekt  bij diefstal of beschadiging binnen 150 km van uw huis mits u een inwoner van de EU bent (Let op, dit geldt niet voor de polis voor de Verenigde Staten en Canada die alleen geldig is in de VS en Canada en geen dekking biedt voor gebruik binnen de EU).

Kan ik mijn polis upgraden?

Als u niet de juiste polis heeft afgesloten en uw polis nog niet van start is gegaan, kunnen we uw polis annuleren zodat u de door u gewenste polis op onze website aan kunt schaffen. We ontvangen uw verzoek graag per e-mail, klantenservice@huurautoverzekering.com

Als u uw polis wilt upgraden nadat deze in is gegaan, stuur dan alstublieft een e-mail naar de klantenservice via klantenservice@huurautoverzekering.com en dan kunnen we per geval met u kijken wat de mogelijkheden zijn. Als u uw polis wilt upgraden, dan moet u er rekening mee houden dat er mogelijk administratiekosten in rekening worden gebracht.

Hoe kan ik een schadeclaim indienen?

Klik op deze link om eenvoudig online een claim in te dienen.

Wat zijn de belangrijkste beperkingen van de polis?
 • Polishouders moeten tussen de 21 en 85 jaar oud zijn.
 • Huurperioden onder een jaarverzekering mogen niet langer duren dan 60 aaneengesloten dagen.
 • Niet geldig voor de huur van voertuigen met een waarde hoger dan €80.000 of voertuigen van ouder dan 20 jaar, of de huur van 'antieke, dure of exotische’ voertuigen die niet beschouwd worden als conventioneel en gewoon.
 • Niet geldig voor de verhuur van voertuigen zonder licentie voor gebruik op de weg, evenals andere soorten voertuigen, met inbegrip van maar niet beperkt tot aanhangwagens of caravans, vrachtwagens, motorfietsen, bromfietsen, off-roadvoertuigen, campers, motorhomes, busjes en voertuigen met meer dan 9 zitplaatsen.
 • Kampeerbussen, kampeerauto’s en campers worden alleen gedekt als de upgrade "Camper- en Kampeerbusverzekering" is toegevoegd aan de huurautoverzekeringspolis.
 • Niet geldig voor het gebruik van huurauto's in racewedstrijden, rally's, testen, demonstraties of snelheidstesten, of bij rijden op een motorsportcircuit. Niet geldig voor verlies van of schade aan de huurauto als de brandstoftank wordt gevuld met het verkeerde type brandstof.
Welke betaalmethoden accepteert Huurautoverzekering.com

Wij accepteren alle belangrijke credit- en debitcards. Autoverhuurbedrijven willen dat de hoofdbestuurder en extra bestuurders een geldige creditcard bezitten op het moment van de ondertekening van de huurovereenkomst. Houd er rekening mee dat een groot aantal autoverhuurbedrijven geen debet- of betaalkaarten accepteert als borg. Het niet hebben van een geldige creditcard kan ertoe leiden dat het autoverhuurbedrijf weigert het voertuig te verhuren, of een grote som contant geld als borg eist.

Wat is het verschil tussen eigen risico, SCDW, non-waiver en deductible?

Deze termen zijn in principe allemaal hetzelfde, maar verschillende autoverhuurbedrijven maken gebruik van verschillende terminologie. In feite is het eigen risico een overeengekomen bedrag dat de bestuurder moet betalen in geval van een schadeclaim, ook als hij of zij verzekerd is.

In welke landen wordt een eigen risico in rekening gebracht?

In de meeste landen wordt helaas een eigen risico gehanteerd waardoor Huurautoverzekering.com van essentieel belang is voor autohuurders. Het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Europa, Zuid-Afrika, Nieuw-Zeeland en Australië hanteren allemaal een eigen risico. Het wordt ook in rekening gebracht in delen van het Midden- en Verre Oosten, het Caribisch gebied en Zuid-Amerika. Het wordt soms gehanteerd in Canada en de Verenigde Staten, waar dit vaak een "deductible" wordt genoemd.

Kan het verhuurbedrijf geld van mijn creditcard afhalen ter hoogte van het eigen risico?
Zijn ruiten, banden, het dak en het onderstel van de huurauto gedekt?

Ja, en dit zijn natuurlijk de delen van de auto die het vaakst schade oplopen, dus Huurautoverzekering.com is van essentieel belang voor de autohuurder. Met Huurautoverzekering.com bent u gedekt tegen onvoorziene schade en diefstal. Dit omvat schade aan de kwetsbare delen van het voertuig zoals ruiten, banden, het dak en het onderstel, die vaak zijn uitgesloten in de basisdekking van de verhuurbedrijven.

Wordt het interieur van het huurvoertuig gedekt?

Nee. Schade of verlies veroorzaakt aan het interieur wordt niet vergoed, behalve als de oorzaak van de schade aan het interieur het directe gevolg is van een collisie.

Zijn verloren sleutels gedekt onder de polis van Huurautoverzekering.com

Autoverhuurbedrijven kunnen maar liefst €350 in rekening brengen als u de sleutels van de huurauto verliest. Dit is meestal als aanvullend op de eigen risico verzekeringskosten, zoals vermeld in de huurovereenkomst. Dekking voor verloren sleutels kan worden toegevoegd aan uw polis van Huurautoverzekering.com voor €9,99 voor een dagpolis en €19,99 voor een jaarpolis.

Hoeveel kost het?

Waar u ook rijdt, onze polissen bieden waar voor uw geld. Ze beginnen vanaf slechts €6,99 per dag en €74,99 per jaar, een aanzienlijke besparing op de dekking aan de autoverhuurbalie.

 • Europese verzekering van het eigen risico kost slechts €6,99 per dag en €74,99 voor onze jaarpolis.
 • Eigen Risico Wereldwijd polis kost €8,99 per dag en €99,99 per jaar.
 • VS- en Canada polis kost € 10,99 per dag en €119,99 per jaar
 • Wereldwijd Plus polis kost €134,99 voor een jaarpolis.
 • Onze Camper- en Kampeerbusverzekering is alleen beschikbaar als een upgrade (€29,95) voor onze jaarlijkse Eigen Risico Europa polis (€74,99) of onze jaarlijkse Eigen Risico Wereldwijd (€99,99) polis
Waarom zou ik een verzekering kopen via Huurautoverzekering.com en niet aan de balie van het autoverhuurbedrijf?

De polissen aangeboden door Huurautoverzekering.com zijn uitgebreider dan die van het verhuurbedrijf en zijn zo'n 67% goedkoper!! In Europa kost het verzekeren van het eigen risico bij de verhuurbalie u vaak meer dan €10 per dag, maar met de Europese dagpolis van Huurautoverzekering.com verzekert u het eigen risico voor slechts €6,99 per dag. Bovendien dekken de polissen van de verhuurder vaak alleen schade en niet diefstal en is ook vaak de dekking uitgesloten voor een aantal van de meest kwetsbare delen van de auto, zoals het dak, onderstel, banden en voorruit - wat allemaal wel wordt verzekerd door uw polis van Huurautoverzekering.com. Voor langere reizen of frequente huurautogebruikers, bieden wij ook de jaarpolis die veel waarde voor uw geld biedt, met een jaarverzekering voor het eigen risico bij autoverhuur in Europa vanaf slechts €74,99

Wat gebeurt er als ik wijzigingen wil aanbrengen in mijn polis of de polis annuleer kort nadat ik de polis heb gekocht?

Als u uw polis wilt wijzigen of annuleren, stuur dan alstublieft een e-mail naar de klantenservice via klantenservice@huurautoverzekering.com. Er worden administratiekosten van €13 in rekening gebracht exclusief belasting voor de annulering of wijziging die u ons vraagt te maken. Als uw polis al is ingegaan of als het nog in uw bedenktijd valt, verwijzen wij u naar onze polisvoorwaarden en de belangrijkste feiten die u heeft ontvangen bij uw 11. bevestigingsmail. Onze administratiekosten worden vermeld in het verzekeringscertificaat en de 11. bevestigingsmail die u kort na de aankoop ontvangt. Omdat we geen persoonlijke creditcardgegevens van onze klanten hebben, moet u contact opnemen met onze klantenservice via telefoonnummer Huurautoverzekering.com (open ma-vr 10:00-16:30) en ons uw creditcardgegevens geven (creditcardtype, creditcardnummer en vervaldatum)

Ik ben houder van een jaarpolis. Wat gebeurt er bij vernieuwing?

We zullen u 45 dagen voor uw polis verloopt uitnodigen voor verlenging. Als u niet reageert op onze eerste verlengingsmail, sturen wij u minimaal nog 3 herinneringse-mails tot de vervaldatum van uw bestaande polis. 

De jaarpolissen van Huurautoverzekering.com worden niet automatisch verlengd en moeten elk jaar door de klant zelf worden verlengd.

Wat gebeurt er als mijn eigen risico op de huurauto hoger is dan de limiet van € 2000 voor een enkel incident?

Bij de polissen met Eigen Risico Europadekking of Eigen Risico Wereldwijddekking, als uw huurauto een zeer hoog eigen risico heeft i.e. hoger dan de limiet van onze polis voor een enkel incident van €2000, bent u slechts gedekt tot het bedrag in uw polis en dan is het mogelijk dat u het verschil moet ijbetalen. Dit komt vaak voor in landen als Australië en Nieuw-Zeeland, waar klanten ons schrijven over hoger dan gebruikelijke eigen risico's waaraan zij zijn blootgesteld tijdens het rijden in deze landen. U kunt deze situatie ook tegenkomen als u een hogere categorie of een luxe voertuig huurt waarvan het eigen risico over het algemeen hoger is. Zie onze polisdocumenten als u vragen hebt over voertuigsoorten en gebruik.