Deze site maakt gebruik van cookies. Als u de site blijft gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies op uw apparaat. Zie ons beleid voor meer informatie. Verder

De keuze van locatie, kan de kosten voor het huren van een auto verdubbelen

Geschreven door 

Vakantiegangers die een wintervakantie plannen moeten bij de keuze van hun bestemming rekening houden met de kosten voor het huren van een auto, omdat dezelfde auto bij verschillende locaties meer dan twee keer zoveel kan kosten.

Wat de kosten van de huurauto's betreft is het beter om Gaudi te zien in Barcelona, dan Picasso in Antibes vlakbij Nice, of de Renaissancemeesters in Milaan.

Huurautoverzekering.comheeft gekeken naar wat de vier belangrijkste autoverhuurbedrijven rekenen voor een week in Milaan, Barcelona en Nice en zag dat Barcelona veruit de goedkoopste plaats is om een​auto te huren en dat de prijzen van de extra's, die worden aangeboden aan de verhuurbalie, sterk variëren afhankelijk van de locatie. Het onderzoek wees uit dat vakantiegangers:

  • Meer dan twee keer zo veel betalen voor een SUV in Milaan in vergelijking met Barcelona. Dat wil zeggen £521 voor de huur van een Ford Galaxy in Milaan, maar slechts £233 voor een soortgelijke Ford S-Max in Barcelona bij Avis; en £130 voor een cascoverzekering in Milaan en £96 in Barcelona.
  • U betaalt bijna twee keer meer voor de huur van een gezinsauto in Nice dan in Barcelona, namelijk £193 voor een Opel Meriva in Nice, maar slechts £105 voor een soortgelijke Seat Ibiza in Barcelona bij Budget en de cascoverzekering bedraagt £79 en £39, respectievelijk.
  • U betaalt een derde meer voor de huur van een Mercedes C-Klasse in Milaan dan in Nice. Dat wil zeggen: £566 voor een Mercedes C-Klasse in Milaan, maar slechts £361 voor een C-Klasse in Nice en slechts £296 voor een Volvo V60 in Barcelona bij Hertz. Het verschil in de cascoverzekering is net zo groot: £266, £124 en £170, respectievelijk.
  • Een twee keer zo hoge prijs voor een gezinsauto in Milaan dan in Barcelona. Dat wil zeggen: £292 voor een Renault Megane in Milaan, maar slechts £124 voor een gelijksoortige auto, zoals een VW Golf in Barcelona
  • bij Sixt en de cascoverzekering aan de verhuurbalie is ook twee keer zo duur: £120 en £57 respectievelijk.

Ernesto Suarez, oprichter en CEO van huurautoverzekering.comzei: "Bij het boeken van een vakantie kijken veel mensen alleen naar de kosten van de vluchten en accommodatie, maar de autohuurprijs, met name wanneer er extra's worden toegevoegd, kan een groot verschil maken voor het uiteindelijk uitgegeven bedrag. Zorg ervoor dat u niet alleen de kosten van de huurauto controleert, maar ook de kosten van eventuele toegevoegde extra's die u nodig heeft."

Om geld te besparen worden gezinnen aangespoord om hun cascoverzekering vooraf te kopen om onverwacht hoge extra kosten aan de verhuurbalie te voorkomen. De polissen van huurautoverzekering.comkunnen online worden afgesloten voor slechts £2,99 per dag en £39,99 per jaar. Ze dekken ook de kwetsbare delen van het voertuig, die vaak worden uitgesloten door de polissen van de verhuurbedrijven. Zorg ervoor dat u niet teveel betaalt en bespaar meer dan 62% door uw verzekering af te sluiten voordat u vertrekt.