Deze site maakt gebruik van cookies. Als u de site blijft gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies op uw apparaat. Zie ons beleid voor meer informatie. Verder

Hotspots voor auto huren met Pasen

Geschreven door 

Een familie die een standaard gezinsauto huurde in Malaga tijdens de paasweek, moest £352 * extra betalen aan de verhuurbalie bij het ophalen van de auto.

Afsluiten van extra verzekering voor het eigen risico van de huurauto (£ 130), dekking extra bestuurder (£74), een kinderzitje (£67) en een navigatiesysteem (£ 81) aan de verhuurbalie verhoogde de totale kosten met een extra 125% (NB. de basiskosten voor de huurweek waren £280).

Huurautoverzekering.com, de toonaangevende leverancier voor het eigen risico van een huurauto verzekeren, heeft de prijzen vergeleken van vier verhuurbedrijven op vijf populaire bestemmingen tijdens de paasweek van 29 maart - 5 april 2013, om de verborgen kosten aan de verhuurbalie aan het licht te brengen.

Kijkend naar de bestemmingen Malaga, Faro, Nice, Milaan en Barcelona merkte​ Huurautoverzekering.com grote verschillen op in de kosten die reizigers ter plekke moeten betalen. Een extra bestuurder.

Een extra bestuurder

Op de polis laten zetten kan kostbaar zijn, variërend van maximaal £74 bij Hertz in Barcelona, tot £41 bij Avis in Malaga tot £20 bij Sixt in Nice. Zet hiervoo £50 opzij in het budget, aangezien dit de gemiddelde prijs was. Echter, houd rekening met een stevige stijging als de bestuurder jonger is dan 25 jaar. Dan zijn de gemiddelde kosten hiervoor ongeveer £100.

Een kinderzitje. Neem indien mogelijk uw eigen kinderzitje mee, want anders betaalt u, bijvoorbeeld in Milaan, tot wel £80. De gemiddelde prijs was ongeveer £50 in de vier bestemmingen van Faro, Malaga, Barcelona en Milaan en £38 in Nice.

Navigatiesysteem

Nog een duur extraatje. De kosten voor het huren van een navigatiesysteem varieerde van meer dan £85 in Milaan bij Avis en Hertz, naar een meer redelijke £56 in Faro bij Budget en £38 in Barcelona bij Sixt.

Eigen risico huurauto verzekeren

"Bij de verhuurbalie zit het venijn in de staart," zegt Ernesto Suarez, oprichter en CEO van huurautoverzekering.com. "Dit slaat het grootste gat in het vakantiebudget."

Als de huurder geen aanvullende verzekering voor het eigen risico afsluit, dan kan hij of zij aansprakelijk worden gesteld voor maximaal £1600 als de auto beschadigd raakt of zelfs gestolen wordt. Bezoekers van Barcelona en Malaga tijdens Pasen krijgen te maken met een cascoverzekering voor een week ter hoogte van £168 als ze de verzekering afsluiten aan de verhuurbalie. Dit is meer dan acht keer hoger dan de kosten voor een polis van Huurautoverzekering.com van £21 per week (£2,99 per dag). 

De beste plek voor het afsluiten van een cascoverzekering was Nice, waar het gemiddeld bij de vier verhuurbedrijven £73 kostte, maar dit is nog steeds drie en een half keer hoger dan een polis van Huurautoverzekering.com. De polissen van iHuurautoverzekering zijn ook uitgebreider en dekken meer kwetsbare onderdelen van de auto die vaak worden uitgesloten in de polissen van autoverhuurbedrijven.

"Veel reizigers houden in hun vakantieplanning geen rekening met cascoverzekeringen en zijn dus onaangenaam verrast als ze te maken krijgen met een dure en niet erg uitgebreide dekking aan de verhuurbalie", aldus Ernesto Suarez, oprichter en CEO bij Huurautoverzekering.com. "Een klein krasje in de lak kost al snel veel geld, dus sluit voor vertrek een cascoverzekering af bij een gespecialiseerd leverancier als Huurautoverzekering.com voor een fractie van de prijs." 

"Om deze kosten aan de verhuurbalie te voorkomen, raden wij reizigers sterk aan om hun eigen kinderzitje mee te nemen, twee keer na te denken over het toevoegen van een extra bestuurder aan de polis, hun eigen navigatiesysteem mee te nemen en om van tevoren een cascoverzekering af te sluiten om tot wel acht keer het bedrag te besparen in vergelijking met de prijzen aan de verhuurbalie."