Deze site maakt gebruik van cookies. Als u de site blijft gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies op uw apparaat. Zie ons beleid voor meer informatie. Verder

Het huren van een auto is stressvol volgens klanten

Geschreven door 

Op basis van een nieuw onderzoek dat vandaag is gepubliceerd zijn onvermelde schade, de verkeerde auto krijgen en langer dan een uur in de rij staan enkele ervaringen waarmee reizigers worden geconfronteerd bij het huren van een auto.

Het YouGov-onderzoek, uitgevoerd in opdracht van Huurautoverzekering.com, een toonaangevende leverancier van losse verzekeringen voor het eigen risico van huurauto's onthulde dat onder autohuurders:

  • Meer dan een op de 10 mensen (11%) langer dan een uur in de rij moest staan bij het ophalen van hun huurauto.
  • Meer dan 1 op de tien (12%) schade ontdekte aan de huurauto die niet kenbaar was gemaakt.
  • Meer dan één zesde van de klanten (17%) niet de huurauto kreeg die ze besteld hadden.

Het is dus geen wonder dat meer dan één op de tien mensen vindt dat het huren van een auto stressvol is:

"Uit ons onderzoek blijkt dat mensen niet de standaard service krijgen die ze mogen verwachten bij het huren van een auto", zegt Ernesto Suarez, oprichter en CEO van huurautoverzekering.com. "Ze moeten in staat zijn om snel en gemakkelijk de huurauto op te halen die ze besteld hebben en erop kunnen vertrouwen dat bestaande schade aan de auto wordt gemeld. Dat is echt niet te veel gevraagd."

AAN DE VERHUURBALIE

Één op de zeven (14%) autohuurrespondenten zei dat ze niet de kleine lettertjes van de huurovereenkomst hadden gelezen en hetzelfde aantal mensen zei dat ze geen zin hadden om al het papierwerk door te lezen. (Het feit dat 5% het personeel aan de verhuurbalie niet begreep, werkte hier waarschijnlijk niet bevorderlijk.).

BIJ TERUGBRENGEN

Aan het einde van de huurperiode moest bijna een kwart (23%) van de respondenten de auto gedwongen achterlaten, zonder dat er werd afgetekend door een vertegenwoordiger van het verhuurbedrijf, zodat de mogelijkheid bestond op extra kosten en geschillen achteraf. Inderdaad gelooft 2% van deze respondenten dat er ten onrechte schade aan de auto in rekening is gebracht.

Eventuele schade aan de huurauto komt voor rekening van het eigen risico en dit kan oplopen tot £2000. Als de klanten geen cascoverzekering hebben afgesloten om dit af te dekken dan zijn zij hier aansprakelijk voor, zelfs als de schade niet hun schuld was.

Dit is ook het geval als de auto wordt gestolen. Uit onderzoek van Huurautoverzekering.com bleek dat de vijf grootste ondervraagde autoverhuurbedrijven gemiddeld £15 per dag rekenden voor een aanvullende verzekering van het eigen risico van de huurauto. De duurste kostte een bedroevende £20,50 per dag bij Hertz. 

De polissen van iHuurautoverzekering.com kunnen echter online worden gekocht voor slechts £2,99 per dag of £39,99 per jaar Ze dekken ook de kwetsbare delen van het voertuig, die vaak worden uitgesloten door de polissen van de verhuurbedrijven. 

Ernesto Suarez zei: "Ons advies is simpel, koop uw cascoverzekering voordat u gaat vliegen, zodat u tijd, moeite en vooral geld bespaart met een beter product dat u absolute gemoedsrust biedt. Tabel 1: Kosten voor een cascoverzekering voor inwoners van het Verenigd Koninkrijk die een VW Golf-klasse auto huren in Barcelona (luchthaven van Barcelona) voor een driedaagse huur van 01-06-2012 tot 04-06-2012 en terugbrengen bij dezelfde locatie