Deze site maakt gebruik van cookies. Als u de site blijft gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies op uw apparaat. Zie ons beleid voor meer informatie. Verder

De verborgen kosten bij het huren van een auto voor skiërs

Geschreven door 

De voorwaarden bij het boeken van een huurauto om te gaan skiën hebben overeenkomsten met skiën tijdens een sneeuwstorm; in beide gevallen is er slecht overzicht en een gebrek aan transparantie.

Extra en vaak verborgen kosten kunnen variëren van sneeuwkettingen, waarvan de huur wel £60 kan kosten, tot het huren van een imperiaal voor £385 en £155 per week voor een cascoverzekering (zie de volledige cijfers in de onderstaande tabel).

Huurautoverzekering.com, een gespecialiseerd leverancier voor het verzekeren van het eigen risico van een huurauto, onderzocht vijf populaire toegangspoorten tot skigebieden: München, Genève, Chambery, Barcelona en  Inverness werd er gekeken naar welke extra en verborgen kosten er waren. Bij het ophalen van uw auto, kunnen er bij de totaalrekening van de reiziger zaken als winterkosten tot cascoverzekeringen bijkomen.(NB. De autoverhuurbedrijven Avis, Sixt, Budget en Hertz zijn onderzocht in de periode van 27 december 2012 tot 3 januari 2013).

Sneeuwkettingen - Noodzakelijk in de bergen - Huurkosten £17 tot £60

Bij het rijden in de bergen is het essentieel dat auto's sneeuwkettingen hebben, maar over het algemeen worden de kosten hiervoor pas gegeven op het moment dat de huurauto wordt opgehaald.

  • Huurautoverzekering.com ondervond dat de goedkoopste plaats om sneeuwkettingen te huren München was, waar een week huren £17 kostte, terwijl in Barcelona dit bedrag meer dan drie keer zo hoog was, namelijk £60.
  • Inderdaad was Barcelona de duurste plek om sneeuwkettingen te huren, voor een gemiddelde prijs van £53 voor alle vier de verhuurbedrijven, terwijl ze in München gemiddeld £28 kostten.
  • Vreemd genoeg verhuurde geen van de vier verhuurbedrijven in Inverness sneeuwkettingen,wat raar gezien de strenge winters in het Verenigd Koninkrijk de afgelopen jaren.

Een imperiaal - Huurkosten van £33 tot £85

Als u gaat skiën heeft u extra veel bagage en is het huren van een imperiaal essentieel voor vele ski-reizigers.

Ook hier vond iCarhireinsurance.com grote verschillen in de prijzen; iemand die in München bij Hertz huurt wordt mogelijk geconfronteerd met een rekening van meer dan £85, terwijl in Chambery, de poort naar de drie valleien, de kosten bij Sixt redelijker waren met £23.

Eigen risico huurauto verzekeren

Zonder de cascodekking zijn autohuurders aansprakelijk tot ongeveer £1500 als de huurauto beschadigd raakt, ook als dit niet hun schuld is en zelfs als de auto wordt gestolen. Om dit risico te vermijden wordt reizigers ten zeerste aangeraden om het eigen risico voor de huurauto te verzekeren, bij voorkeur van tevoren bij een gespecialiseerde leverancier zoals huurautoverzekering.com(dagpolis vanaf €2,99). Anders zullen ze de verzekering rechtstreeks aan de verhuurbalie moeten kopen.

De duurste plaats om een cascoverzekering af te sluiten was Genève, waar reizigers gemiddeld meer dan £115 betalen voor dekking van een week. Een besparing van 82% kan worden gemaakt door de verzekering van tevoren bij huurautoverzekering.comaf te sluiten. Zo krijgt u ook een uitgebreidere dekking dan via de polissen van de meeste verhuurbedrijven. 

De verborgen kosten bij het huren van een auto voor skiërs

Na het doorberekenen van de wintertoeslag (dwz sneeuwkettingen), een imperiaal en de cascoverzekering voor reizigers aan de verhuurbalie gaat de prijs voor de hoogste verborgen kosten naar:

  • Budget in Barcelona, waar de extra kosten (£143,63) zelfs meer zijn dan de oorspronkelijke huurprijs (139,85 pond). 102% extra kosten!

Kijkend naar de bestemmingen en op basis van een gemiddelde wintertoeslag van £50, plus de kosten van £50 voor een imperiaal (met behulp van de Barcelona=statistieken), samen met de cascoverzekering, zijn de bijkomende kosten voor reizigers aan de verhuurbalie als volgt:

  • München - een extra betaling van 79%, £189 aan de verhuurbalie.(Gebaseerd op de gemiddelde kosten voor het huren van een auto van £240 en de gemiddelde kosten voor de cascoverzekering van £89,34 plus £100 voor sneeuwkettingen/imperiaal).
  • Barcelona - een extra betaling van 75%, £154 aan de verhuurbalie.(Gebaseerd op de gemiddelde kosten voor het huren van een auto van £204,40 en de gemiddelde kosten voor de cascoverzekering van £54,24 plus £100 voor sneeuwkettingen/imperiaal).
  • Inverness - een extra betaling van 69%, £192 aan de verhuurbalie.(Gebaseerd op de gemiddelde kosten voor het huren van een auto van £277 en de gemiddelde kosten voor de cascoverzekering van £92 plus £100 voor sneeuwkettingen/imperiaal).

NB. Het was niet mogelijk om een vergelijking te maken voor Chambery, omdat slechts twee van de vier verhuurbedrijven open waren gedurende de genoemde data.

Het kiezen van uw skibestemming - Een laatste tip.

In Genève is het bijna twee keer zo duur om een​auto te huren dan in andere grote skibestemmingen, waaronder Barcelona en München (maar dit is exclusief wintertoeslag).