Deze site maakt gebruik van cookies. Als u de site blijft gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies op uw apparaat. Zie ons beleid voor meer informatie. Verder

Onze Autohuurexperts
Blogger 1 | Huurautoverzekering Blog
Naam: Ernie
Over: Autoverhuur verzekeringpioneer, industrie-expert
Leuk: Transparente informatie, klanttevredenheld
Niet Leuk: Vakjargon
Namm: Ben
Over: Autoverhuurexpert gericht op klantervaring
Leuk: 1e klas klantervaring
Niet Leuk: Slechte praktijken en slordige service
Blogger 2 | Huurautoverzekering Blog
 
 

Vreemde reisfobieën - De ultieme lijst.

Geschreven door  maandag, 18 maart 2013 13:44

Iedereen heeft wel een bepaalde fobie, of men het nu wil toegeven of niet. Sommige komen vaker voor en worden maatschappelijk erkend, zoals arachnofobie (angst voor spinnen) of acrofobie (hoogtevrees). Maar er zijn ook andere fobieën ontdekt die wat 'specialer' zijn! Kijk eens naar de fobieën hieronder en de te vermijden reisbestemmingen als u er last van heeft. 

SEATTLE

Seattle zou eng kunnen zijn voor mensen met aichmofobie; angst voor scherpe voorwerpen. De Seattle Space Needle is dan misschien de grootste trekpleister voor toeristen, maar bij mensen met aichmofobie breekt bij de aanblik ervan waarschijnlijk eerder het koude zweet uit dan wat anders!

HONG KONG

Iedereen die bekend is met Hong Kong, zal weten dat het gelegen is tussen steile hellingen en glooiende dalen. Hierdoor is de lokale bevolking met een ingenieuze oplossing gekomen om zich te verplaatsen over dit moeilijke terrein: ze hebben buiten de langste roltrappen ter wereld gebouwd. Deze epische opstelling van elektrisch aangedreven wandelpaden stijgt wel 135 meter tijdens een ritje van zo'n 20 minuten. Maar wat indrukwekkend en handig is voor de meeste mensen, is angstaanjagend voor mensen met roltrapfobie.

DISNEYLAND

Berucht vanwege de torenhoge supersnelle achtbanen, is het waarschijnlijk niet de favoriete bestemming voor mensen die last hebben van tachofobie (angst voor hoge snelheden). Maar Space Mountain kan ook mensen die lijden aan marcofobie (angst voor lange wachttijden) op hun knieën dwingen, omdat de lange wachttijden en forse wachtrijen voor een angstaanval zullen zorgen voordat ze een ritje kunnen maken.

ATHENE

Athene staat bol van de geschiedenis en is beroemd om zijn collectie oude gebouwen en ruïnes. Met dit in gedachten is Athene dus niet de beste reisbestemming voor iemand die lijdt aan atelofobie (de angst voor oude gebouwen en ruïnes), tenzij je masochistische neigingen hebt tenminste.

ALASKA

Alaska is de plek van de langste snelweg ter wereld, de Dalton Highway, en dient zeker vermeden te worden door mensen die last hebben van hodofobie (de angst voor rijden op de weg). Eigenlijk is de lengte van meer dan 390 kilometer van dit stuk asfalt al een uitdaging voor de meest doorgewinterde bestuurder.

VERGEET NIET - Als u in het buitenland gaat rijden, zorg er dan voor dat u uw huurautoverzekering regelt via huurautoverzekering.comvoordat u vertrekt. We kunnen uw reis van A naar B niet korter maken, maar met de dekking vanaf €6,99 per dag kunnen we er wel voor zorgen dat u verder komt met uw geld!

Bel voor een verzekering gewoon naar +31 (0)800 0231996, of als u momenteel last heeft van nomofobie (gevoel van hulpeloosheid bij geen toegang tot uw mobiele telefoon) dan kunt u ook heel eenvoudig een verzekering afsluiten op www.huurautoverzekering.com.