Deze site maakt gebruik van cookies. Als u de site blijft gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies op uw apparaat. Zie ons beleid voor meer informatie. Verder

Onze Autohuurexperts
Blogger 1 | Huurautoverzekering Blog
Naam: Ernie
Over: Autoverhuur verzekeringpioneer, industrie-expert
Leuk: Transparente informatie, klanttevredenheld
Niet Leuk: Vakjargon
Namm: Ben
Over: Autoverhuurexpert gericht op klantervaring
Leuk: 1e klas klantervaring
Niet Leuk: Slechte praktijken en slordige service
Blogger 2 | Huurautoverzekering Blog
 
 

Verwarring over rijbewijzen in Florida

Geschreven door  maandag, 18 maart 2013 13:46

Reizigers op weg naar Florida met een fly-drive vakantie wordt door de toeristenbond geadviseerd om een internationaal rijbewijs (IDP) mee te nemen, omdat sommige autoverhuurbedrijven weigeren om auto's te verhuren, als de huurders geen internationaal rijbewijs hebben. 

Dit ondanks het nieuws dat een wet, die van kracht werd in januari 2013, waardoor alle bezoekers aan Florida een internationaal rijbewijs moesten hebben, naar verluidt is opgeschort.

"Het is een absurde Mickey Mouse-wet, die ervoor gezorgd heeft dat ongelukkige toeristen met hun bagage achterbleven op de luchthaven met een onbruikbare fly-drive vakantie", aldus een woordvoerder van AA, geciteerd in de Daily Mail. "Het is niet bekend wat er kan gebeuren als een Britse bestuurder zonder een internationaal rijbewijs betrokken raakt bij een aanrijding, omdat advocaten erop zullen wijzen dat de wet er is, ongeacht of de handhaving is uitgesteld of niet."

De AA zegt dat een internationaal rijbewijs het snelste via een aangewezen postkantoor te krijgen is. De bestuurders moeten beide delen van hun rijbewijs, een paspoort en een pasfoto overleggen en het internationale rijbewijs wordt dan meteen afgegeven. Een internationaal rijbewijs kost £5.50.

Een internationaal rijbewijs kan ook per post worden aangevraagd via www.theaa.com/idp