Deze site maakt gebruik van cookies. Als u de site blijft gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies op uw apparaat. Zie ons beleid voor meer informatie. Verder

Onze Autohuurexperts
Blogger 1 | Huurautoverzekering Blog
Naam: Ernie
Over: Autoverhuur verzekeringpioneer, industrie-expert
Leuk: Transparente informatie, klanttevredenheld
Niet Leuk: Vakjargon
Namm: Ben
Over: Autoverhuurexpert gericht op klantervaring
Leuk: 1e klas klantervaring
Niet Leuk: Slechte praktijken en slordige service
Blogger 2 | Huurautoverzekering Blog
 
 

Tips voor de Bob tijdens de feestdagen | Huurautoverzekeringen

Geschreven door  Danielle McGlynn dinsdag, 06 december 2016 16:29

De aankomende maanden zijn er genoeg redenen voor feestjes. De kans is groot dat ook jij binnenkort de auto instapt om ergens feest te vieren. Als die feestjes ook gepaard gaan met een paar glazen alcohol, moet je er natuurlijk wel voor zorgen dat je veilig thuiskomt.

Het is misschien verleidelijk om te denken dat je na een drankje of twee alsnog in de auto kunt stappen, maar naast het risico op een boete is er het veel belangrijkere risico op een verkeersongeval. SWOV schat dat in 2015 het aantal verkeersdoden naar aanleiding van rijden onder invloed tussen de 12 en 23 procent lag. Dat komt neer op 75 tot 140 verkeersdoden.

Tijdens de feestdagen wil je daar natuurlijk helemaal niet over nadenken. Daarom is het belangrijk dat je van tevoren zorgt dat je een goed plan hebt om thuis te komen. Naast gebruik van openbaar vervoer en taxi’s is er altijd nog de optie voor een Bob, oftewel een nuchtere bestuurder. Je kunt voor elk feestje afspreken wie er die avond de Bob wordt, zodat je elke keer weer veilig thuiskomt.

Zelfs bij het gebruik van een Bob zijn er echter nog gevaren. Vaak zorgen beschonken vrienden ervoor dat de Bob met verminderde concentratie achter het stuur zit. Het is in dit soort situaties extra belangrijk dat iedereen een riem om heeft, er niet méér dan het toegestane aantal passagiers in de auto zitten en de passagiers wanneer mogelijk op de achterbank zitten. Ook gebruik van het kinderslot kan in deze gevallen geen kwaad.

Maar zelfs met al deze tips kunnen je dronken vrienden alsnog roet in het eten gooien. We vroegen Jeroen van der Kamp van Rent a Bob daarom om advies voor de Bob. Zijn bedrijf brengt elk jaar vele beschonken passagiers naar huis, dus hij weet precies hoe hij er mee om moet gaan.

Hij geeft vijf belangrijke tips mee voor de Bob:

  1. Laat je niet opjagen door personen die willen dat je harder rijdt dan is toegestaan.
  2. Ga geen lastige discussies aan. Kies altijd de gulden middenweg.
  3. Rijd rustig door bochten en over vluchtheuvels.
  4. Assisteer mensen bij in- en uitstappen.
  5. Zorg voor de juiste temperatuur in de auto.

Hieronder hebben we ook nog alle verschillende soorten dronkaards op rij gezet, mét tips van Dirk Holl, hoofd van de Duitse taxi bond. Veilige feestdagen gewenst!