Print deze pagina

Op reis met een camper of caravan

Geschreven door  Jan Visser vrijdag, 29 juni 2018 10:42
Op reis met een camper of caravan

Nederland zijn en blijven echte kampeerders. En veelal gaan ze op pad met een camper of caravan. Tussen 2012 en 2015 zijn het aantal campers en caravans in ons land vrijwel niet veranderd. Meer dan een half miljoen Nederlanders bezitten een camper of caravan, en hoewel het aantal caravans licht daalt, wordt dat verschil goedgemaakt door het groeiende aantal campers.

De meerderheid van deze vakantievoertuigbezitters zijn 50-plus, en zal met veel ervaring de weg op gaan. Maar voor de beginners onder ons kan vakantievieren met een camper of caravan nog best een ingewikkeld vooruitzicht zijn. Of je deze zomer nou een camper gaat huren, of met je eigen vakantievoertuig op weg gaat, wij hebben een handige gids gecreëerd voor reizen met een camper of caravan.

Naast het hebben van de juiste verzekering zijn er namelijk veel regels om rekening mee te houden. Lees hier onze tips voor het laden van een caravan, de specifieke regels binnen én buiten Europa, en de beste vakantiebestemmingen voor een rondrit.

Kampeerwetten binnen Europa

Hoewel de meeste verkeersregels binnen Europa hetzelfde zijn, zijn er per land toch een paar uitzonderingen waar met een caravan of camper op gelet moet worden.

Reizen met een camper of caravan in Europa

Wildkamperen in Europa

Nederlandse kampeerders zoeken hun kampeerplekken regelmatig veder dan Nederland. Uit onderzoek blijkt dat we best een eindje bereid zijn te rijden voor de perfecte kampeerplek. Zo is 48% van de kampeerders bereid om meer dan 8 uur te rijden naar een bestemming, en 27% bereid om langer dan 15 uur te rijden. Als je zo lang op de weg zit, wil je natuurlijk wel zeker weten dat je aan het eind een goede kampeerplek kunt vinden. Met een caravan/camper is het net wat makkelijker om de nacht langs de weg door te brengen, maar dan moet je wel weten waar in Europa wildkamperen toegestaan is:

Wildkamperen in Europa

Camper huren buiten europa

Camper huren buiten Europa

Tips voor de kenners

Weet je als iets meer van vakantievoertuigen, maar kun je nog wel een paar extra tips gebruiken voor je volgende vakantie? Lees dan hier onze top tips voor experts:

Top tips voor camper bestuurders