Deze site maakt gebruik van cookies. Als u de site blijft gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies op uw apparaat. Zie ons beleid voor meer informatie. Verder

Onze Autohuurexperts
Blogger 1 | Huurautoverzekering Blog
Naam: Ernie
Over: Autoverhuur verzekeringpioneer, industrie-expert
Leuk: Transparente informatie, klanttevredenheld
Niet Leuk: Vakjargon
Namm: Ben
Over: Autoverhuurexpert gericht op klantervaring
Leuk: 1e klas klantervaring
Niet Leuk: Slechte praktijken en slordige service
Blogger 2 | Huurautoverzekering Blog
 
 

Nieuwe milieubelasting voor huurauto's op de Balearen

Geschreven door  maandag, 18 maart 2013 13:47

Als u naar de Balearen reist voor Pasen, wees dan niet verbaasd als u wordt gevraagd om een milieubelasting op uw huurauto te betalen.

De nieuwe belasting, ingegaan op 1 april 2013, varieert van 3 euro tot 7,50 euro per dag afhankelijk van de grootte van de auto. Zelfs als u uw huurauto vooraf betaald heeft, zult u de milieubelasting aan de verhuurbalie moeten betalen.

Sunday Times vermeldt: "Mallorca, Menorca en Ibiza zijn al de duurste autoverhuurlocaties in Spanje, met prijzen in het hoogseizoen die tot twee keer hoger zijn dan op het vasteland."

De regering van de Balearen zegt dat er door de nieuwe belasting £13 miljoen zal worden opgehaald, die zal worden besteed aan sociale en groene projecten. Zorg er altijd voor dat u uw polis van huurautoverzekering.com voor het eigen risico van de huurauto bij u heeft zodat u niet twee keer hoeft te bloeden voor extra kosten aan de verhuurbalie!

We hebben trouwens wat onderzoek gedaan naar de kosten voor cascoverzekeringen tijdens de paasperiode en we merkten, dat op sommige locaties aan nietsvermoedende reizigers tot £168 in rekening wordt gebracht door het verhuurbedrijf om het eigen risico van de huurauto een week te verzekeren. Dit is meer dan acht keer zo hoog dan de kosten voor een polis van Huurautoverzekering.comvan £21 (£2,99 per dag).