Deze site maakt gebruik van cookies. Als u de site blijft gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies op uw apparaat. Zie ons beleid voor meer informatie. Verder

Onze Autohuurexperts
Blogger 1 | Huurautoverzekering Blog
Naam: Ernie
Over: Autoverhuur verzekeringpioneer, industrie-expert
Leuk: Transparente informatie, klanttevredenheld
Niet Leuk: Vakjargon
Namm: Ben
Over: Autoverhuurexpert gericht op klantervaring
Leuk: 1e klas klantervaring
Niet Leuk: Slechte praktijken en slordige service
Blogger 2 | Huurautoverzekering Blog
 
 

Een Gids met Europese Parkeerregels

Geschreven door  Jan Visser donderdag, 23 augustus 2018 13:40

Parking rules

Autorijden in het buitenland kan stressvol zijn. Zeker omdat ze in het buitenland andere verkeersregels hanteren. Een grote kopzorg van rijden in het buitenland is het begrijpen van de lokale parkeerregels. Daarom hebben we een handig overzicht gemaakt waar je snel kan zien wat de wegmarkeringen en verkeersborden weergeven in het land waar je op vakantie gaat of doorheen rijdt.

LIJNEN EN BORDEN

Wanneer je parkeert in het buitenland moet je goed om je heen kijken (op de grond en in de verte) om te kijken of je verkeersborden of markeringen kan zien die potentiele parkeerrestricties aangeven. Zo komt het veel voor dat er gekleurde lijnen op de weg of stoeprand getekend zijn die aangeven waar wel en niet geparkeerd mag worden. Zo betekent een dubbele gele lijn in het VK dat je daar nooit mag parkeren. Roze lijnen langs een parkeerplek in Italië laten zien dat deze plekken gereserveerd zijn voor zwangere vrouwen of mensen met jonge kinderen. Lees alles over gekleurde parkeermarkeringen op de weg in verschillende landen in onze infographic.

Vergeet niet om naast lijnen ook voor (bijbehorende) verkeersborden te zoeken. Soms gelden parkeerrestricties namelijk alleen voor bepaalde dagdelen. Kijk dus goed naar borden die een indicatie geven van wanneer de parkeerrestricties gelden. Als er tijden aangegeven staan dan zijn die meestal in cijfers weergeven. Dus zal het zelfs voor ons buitenlanders te begrijpen zijn. Als deze niet te vinden zijn, ga er dan van uit dat het verbod tot parkeren altijd van kracht is.

BELANGRIJKE WETGEVING

Wetgeving rondom sommige parkeerregels is niet op borden te vinden. Maar het is wel belangrijk om je ervan bewust te zijn voordat je op reis gaat. Om je hierbij te helpen hebben we ook een de belangrijkste regels voor het VK, Duitsland, Denemarken, België, Italië en Frankrijk genoteerd in onze infographic.

Deze restricties gelden voor het hele land. Bijvoorbeeld het feit dat er niet geparkeerd mag worden in de 15 meter voor of na een tramhalte, bushalte of spoorwegovergang in België.

Het is belangrijk om deze regels te kennen, want de boetes voor foutparkeren in het buitenland kunnen oplopen tot wel €375. In Parijs is handhaving van foutparkeren nog strenger en je auto kan daar wel eens geconfisqueerd worden als je illegaal parkeert.

PARKEER ETIQUETTE

Naast wetgeving is er de etiquette. Het is handig om acht te nemen van de verschillende gewoontes die er gelden in het land dat je gaat bezoeken. We hebben notities gemaakt van de belangrijkste gewoontes waar je rekening mee wilt houden.

Engelse autorijders zullen zeer geïrriteerd raken als je te dicht op ze parkeert. Zij noemen dit fenomeen ‘being boxed in’. Daarentegen zijn ze in Parijs zeer geneigd dit wel te doen, aangezien parkeerplekken in Parijs zeer schaars zijn. Het is daar te doen gebruikelijk voor automobilisten om te parkeren zonder hun handrem omhoog te trekken, aangezien dit anderen de kans geeft om ze een duwtje naar voren of naar achteren te geven zodat zij in de plaats voor of achter ze kunnen parkeren.

Als je in een drukke stad in het buitenland gaat rijden met een huurauto, zorg er dan voor dat je een eigen risico verzekering afsluit om jezelf te beschermen tegen hoge kosten.

Lees onze Europese Parkeergids goed door zodat je zo geïnformeerd mogelijk op reis gaat!

Parking rules

Parking rules

Parking rules

Parking rules

Parking rules

Parking rules

Parking rules

Parking rules

Parking rules