Deze site maakt gebruik van cookies. Als u de site blijft gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies op uw apparaat. Zie ons beleid voor meer informatie. Verder

Onze Autohuurexperts
Blogger 1 | Huurautoverzekering Blog
Naam: Ernie
Over: Autoverhuur verzekeringpioneer, industrie-expert
Leuk: Transparente informatie, klanttevredenheld
Niet Leuk: Vakjargon
Namm: Ben
Over: Autoverhuurexpert gericht op klantervaring
Leuk: 1e klas klantervaring
Niet Leuk: Slechte praktijken en slordige service
Blogger 2 | Huurautoverzekering Blog
 
 

Etiquette op de weg: beleefd autorijden op vakantie

Geschreven door  Danielle McGlynn dinsdag, 20 september 2016 14:33

We weten allemaal dat Nederlanders enorm veel van fietsen houden. Vooral in Amsterdam komt het vaak voor dat fietsers voorrang nemen daar waar het volgens de regeltjes éigenlijk niet zo hoort. Maar zelfs auto’s kijken hier niet op. Sterker nog, ze gaan er vaak al vanuit! Maar is dit wel zo normaal in andere landen? En waar moet je rekening mee houden als je elders autorijdt?

Wij onderzochten daarom de etiquette voor autorijden in verschillende landen. Wist je bijvoorbeeld dat de hoogte van boetes voor te hard rijden in Finland wordt aangepast aan hoeveel je verdient? En dat het in Rusland verboden is om met een vieze auto rond te rijden?

Terwijl de één meer een gewoonte is, is de ander daadwerkelijk een wet waar je zeker een boete voor zult krijgen mocht je je er niet aan houden. Als je dan een boete krijgt, is negeren ook geen optie. Deze kunnen bij thuiskomst alsnog door het Centraal Justitieel Incassobureau worden geïnd. Zorg dus dat je goed voorbereid bent en neem eens een kijkje naar onze guide!