Deze site maakt gebruik van cookies. Als u de site blijft gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies op uw apparaat. Zie ons beleid voor meer informatie. Verder

Onze Autohuurexperts
Blogger 1 | Huurautoverzekering Blog
Naam: Ernie
Over: Autoverhuur verzekeringpioneer, industrie-expert
Leuk: Transparente informatie, klanttevredenheld
Niet Leuk: Vakjargon
Namm: Ben
Over: Autoverhuurexpert gericht op klantervaring
Leuk: 1e klas klantervaring
Niet Leuk: Slechte praktijken en slordige service
Blogger 2 | Huurautoverzekering Blog
 
 

Buiten de gebaande paden van de stad

Geschreven door  Saskia Roskam donderdag, 17 juli 2014 00:00

Kijk ook eens buiten de gebaande paden van de stad

Stedentrips, afgelopen jaar maakten wij Nederlanders 3.1 miljoen stedentrips en gaven hier 1.5 miljard euro aan uit. De grootste trekpleister was volgens een NBTC-NIPO research: Parijs. Gevolgd door Londen en Berlijn.

Gemiddeld duurde een stedentrip zo´n vijf nachten. Er is uiteraard veel te zien in een wereldstad, maar soms is er ook reden om een kijkje te nemen buiten de stadsmuren. En daar is reisblogger Laura Coolen van ‘What about her’ het ook mee eens:

“Je vindt het ‘echte’ leven sneller buiten de stad. Tijdens een stedentrip waan ik me altijd buiten de gebaande paden. Zonder kaart rondstruinend kom ik op de mooiste, onbekende lokale plekjes. Wanneer je buiten de drukke stad kijkt, zie je dit echte leven. De stad zelf is vaak gebombardeerd met toeristen, het is zonde om zo'n idee van een stad/land te krijgen wanneer er juist zoveel mooie, pure, authentieke plekjes zijn die je voornamelijk buiten de stad vindt.”

Huurautoverzekeringen ging daarom op zoek naar vier bestemmingen op rijafstand van Parijs, Berlijn, Madrid en ons vertrouwde Amsterdam. De lijst laat zien dat er vele pareltjes te bezoeken zijn als we net buiten de stad op avontuur gaan.

Veel toeristen bezoeken slechts de hoofdstad en laten de rest van het land voor wat het is. De infographic geeft toeristen daarom vier goede tips voor dagbestedingen buiten Parijs, Berlijn, Madrid en Amsterdam.

Hieronder vind je een selectie van onze aanbevelingen. Voor de volledige lijst met uitleg over alle bezienswaardigheden verwijzen we je naar de infographic.

Madrid

Spanje is één van de favoriete vakantielanden van de Nederlanders en dat is niet zonder reden. Het land is ontzettend veelzijdig en heeft veel cultuur te bieden. Zo ligt de oude stad Segovia slechts 87 kilometer van Madrid af. De stad staat vol met Romeinse en middeleeuwse monumenten. Toledo, één van de oudste steden van Spanje, heeft een rijke geschiedenis en cultuur en is volgens reisblogger Natasja Bogers van ‘Wat zij zegt’ zeker een bezoekje waard:

Stap buiten de stadsgrenzen van Madrid en zet Toledo op de dagplanning. Deze vroegere religieuze hoofdstad van Spanje ligt zo’n 90 kilometer ten zuiden van Madrid; met de trein ben je er zo. De oude straten en gebouwen zijn een lust voor het oog en de reis erheen bied je de kans om het Spaanse landschap goed in je op te nemen. Toledo is een echte aanrader en maakt een stedentrip naar Madrid nog memorabeler.”

Parijs

Volgens het NBTC-NIPO onderzoek brachten in 2013 bijna 300.000 Nederlanders een bezoek aan de Franse hoofdstad. Parijs is daarmee de populairste stad voor Nederlandse toeristen. Maar ook Frankrijk heeft meer te bieden dan slechts de hoofdstad.

De Provins is een kleine stad gelegen in het departement Seine-et-Marne. Zo´n 91 kilometer ten zuidoosten van Parijs. De stad heeft zijn middeleeuwse aanzien behouden en staat bekend om de middeleeuwse stadswallen. De historische gebouwen geven een indruk van Frankrijk die toeristen die slechts Parijs bezoeken nooit zullen krijgen.

Berlijn

Tenslotte is ook Berlijn een grote trekpleister voor Nederlandse toeristen. De stad heeft een rijke geschiedenis en cultuur en het is dan ook goed te begrijpen waarom het velen toeristen trekt.

Dresden wordt ook wel het "Florence aan de Elbe" genoemd. Het heeft deze naam te danken aan de overheersende Barok stijl architectuur, uitstekende musea en de idyllische locatie gelegen aan de rand van de Elbe. Een absolute aanrader voor cultuur liefhebbers.

Amsterdam

Een vakantie in eigenland is de moeite waard! En hoewel we dichtbevolkt zijn hebben we zeker natuurschoon om te bewonderen. Voor velen staat Het Nationaal Park de Hoge Veluwe met stip bovenaan.

Hier komen natuur en kunst samen. De landschappen, cultuurhistorische elementen, architectuur en beeldende kunst zijn slechts een aantal activiteiten in de lijst van must-sees in dit nationale park gelegen in de provincie Gelderland. Ook Natasja is het daar mee eens:

“De gemiddelde (buitenlandse) toerist denkt bij Nederland natuurlijk meteen aan Amsterdam, maar eigenlijk mag een bezoek aan het Nationaal Park de Hoge Veluwe niet ontbreken. Het is zo’n mooi stukje Nederland waar je je tegelijkertijd in het buitenland waant. Perfect om even te ontsnappen aan het drukke stadsleven en te genieten van de Hollandse natuur.”

Laura geeft nog een laatste tip voor degenen die een stedentrip plannen:

“Ga met een open hart en open geest op reis, of het nou een stedentrip is of een verre reis. Sta open voor de lokale cultuur, meng je tussen de locals en ga zonder kaart op pad. Kijk buiten je grenzen, waan je buiten de gebaande paden en kijk om je heen. Er is meer dan de toeristische trekpleisters, veel meer.”