Print deze pagina

Bespaar geld op uw huurautoverzekering

Geschreven door  donderdag, 26 mei 2016 11:29

Wat is een Eigen Risico?

Als u een auto huurt en de auto raakt beschadigd of wordt gestolen, dan is het 'eigen risico' het restbedrag dat u moet betalen bij een verzekeringsclaim.

De Engelse benamingen voor 'eigen risico' zijn: excess, super collision damage waiver (Super CDW), deductible en Non Waiver.

Een cascoverzekering is een aanvullende verzekering, die het 'eigen risico' in zijn geheel dekt in het geval uw auto beschadigd raakt of gestolen wordt. U hoeft dus helemaal niets te betalen als uw auto beschadigt. De verzekeringsmaatschappij doet dat voor u.

De Engelse benamingen voor cascoverzekering zijn: car hire excess insurance, excess insurance, excess waiver insurance en Super CDW.

Hoe het werkt:

De standaard verzekering die wordt geleverd bij het huren van een auto, geeft niet de volledige bescherming die u nodig zou kunnen hebben. Het vermindert alleen het bedrag dat u moet betalen als uw huurauto beschadigd raakt of gestolen wordt. Sommige delen van de auto worden zelfs helemaal niet gedekt door de verzekering.

Als u een cascoverzekering heeft dan hoeft u niks te betalen voor de herstelkosten en bent u tevens gedekt voor de kwetsbare delen van de auto, iets dat vaak niet gedekt wordt door de polissen van standaard verhuurbedrijven.

Wat zijn mijn opties voor het afsluiten van een Cascoverzekering?

Kies ervoor om het niet te kopen

Een cascoverzekering is optioneel, u hoeft deze dus niet af te sluiten mocht u het risico willen nemen. Wees er wel op voorbereid dat de kosten hoog kunnen oplopen mocht er toch iets gebeuren.

Koop via het autoverhuurbedrijf

Het is vaak duurder en ingewikkelder om een cascoverzekering bij een autoverhuurbedrijf af te sluiten dan bij een losstaand bedrijf. Uit onderzoek van Huurautoverzekering.com blijkt dat de kosten bij de balie wanneer u uw auto ophaalt tussen €8 en €23 per dag kosten - bovenop de prijs van uw huurauto. Bovendien dekt de cascoverzekering van uw verhuurbedrijf vaak niet de delen van de auto die de meeste kans hebben om beschadigd raken, zoals de ruiten, het onderstel, de banden en het dak.

Koop van Huurautoverzekering.com

Bij Huurautoverzekering.com betaalt u slechts vanaf €6,99 per dag en €69.99 per jaar voor een cascoverzekering en wordt u niet aansprakelijk gesteld voor een eventueel eigen risico in geval van schade of diefstal van de huurauto. Onze polissen worden wereldwijd geaccepteerd en onze jaarlijkse polissen kunnen gebruikt worden voor een onbeperkt aantal reizen. Als extra bonus is schade aan het dak, de banden en het onderstel in onze cascoverzekering standaard meeverzekerd.

LET OP: Het kan zijn dat het verhuurbedrijf vraagt om een borg voordat zij het voertuig overhandigen – zorg er dus voor genoeg geld op uw rekening te hebben voordat u het voertuig ophaalt.

Waarom Huurautoverzekering.com?

Onze cascoverzekeringen dekken Europese en Wereldwijde autohuur. De cascoverzekeringen van Huurautoverzekering.com worden wereldwijd geaccepteerd bij alle autoverhuurlocaties. Of u nu uit Amerika komt en op vakantie gaat, of een Australische Business Traveller bent – bij Huurautoverzekering.com dekken wij u volledig! *

Wij zijn ook de enige verzekeringmaatschappij voor huurauto’s waarbij u uw claims online kunt maken – waardoor het proces gemakkelijker en veiliger verloopt.

Mocht u naar meer informatie op zoek zijn, lees dan onze veelgestelde vragen of neem contact op om direct met een medewerker te spreken.

* Bewoners buiten de EEA zijn slechts in staat om Europese polissen aan te schaffen.

Huurautoverzekering beleid dekking