Deze site maakt gebruik van cookies. Als u de site blijft gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies op uw apparaat. Zie ons beleid voor meer informatie. Verder

Onze Autohuurexperts
Blogger 1 | Huurautoverzekering Blog
Naam: Ernie
Over: Autoverhuur verzekeringpioneer, industrie-expert
Leuk: Transparente informatie, klanttevredenheld
Niet Leuk: Vakjargon
Namm: Ben
Over: Autoverhuurexpert gericht op klantervaring
Leuk: 1e klas klantervaring
Niet Leuk: Slechte praktijken en slordige service
Blogger 2 | Huurautoverzekering Blog
 
 

Autorijden met uw huisdier | Huurautoverzekeringen

Geschreven door  donderdag, 04 december 2014 00:00

Ruim de helft van de Nederlandse huishoudens is in het bezit van één of meer huisdieren. Dit betekent dat 4,06 miljoen huishoudens ongeveer 31,3 miljoen gezelschapsdieren houdt. Veel van deze huisdieren zijn minstens eenmaal met hun baasje in de auto meegereisd en vooral vogels, vissen en honden worden vaak op deze manier vervoerd. Tegelijkertijd zijn er geen wetgevingen in Nederland die expliciet zeggen hoe een gezelschapsdier in de auto vervoerd moet worden. Artikel 5 van de Wegenverkeerswet zegt letterlijk:

‘’Het is een ieder verboden zich zodanig te gedragen dat gevaar op de weg wordt veroorzaakt of kan worden veroorzaakt of dat het verkeer op de weg wordt gehinderd of kan worden gehinderd.’’

Uit deze wet blijkt dus dat men niets mag doen dat gevaar op de weg kan veroorzaken en dit geldt dus ook voor het vervoeren van een huisdier.

Desondanks, dit betekent niet dat we onze huisdieren kunnen vervoeren zonder geschikte maatregelen te nemen. De Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) waarschuwt ons dat afleiding een rol speelt bij het ontstaan van zo’n 25% van de auto-ongevallen en dat dieren vaak een oorzaak zijn van afleiding in de auto. Om de veiligheid van mensen en huisdieren te garanderen, volg dan de volgende tips:

  • Plaats het diertje in de achterbak en zorg dat het hele lichaam wordt beschermd. De achterbak moet gescheiden zijn van de rest van de auto door middel van een rek. Maak ten alle tijden gebruik van een gordel voor uw huisdier.
  • Voor de kleinere dieren kan er gebruik worden gemaakt van een vervoersmand, terwijl er voor de grotere dieren een reiskennel bestaat.
  • Vermijdt dat het dier voorin kan kruipen en zo de chauffeur kan afleiden.
  • Laat het diertje niet alleen in de auto achter, voornamelijk wanneer het warm is. Open de ruiten van uw auto om zo een zonnesteek te voorkomen. Huisdieren kunnen niet of nauwelijks zweten en raken daardoor snel oververhit.
  • Vergeet niet het paspoort van het dier te brengen wanneer u buiten de grenzen reist.


© petsplaceTV

Veiligheid is niet de enige factor dat men moet overwegen wanneer men met een dier reist: comfort en gemak zijn ook belangrijk voor een fijne reis.

  • Zorg ervoor dat het dier niet overgeeft voordat een lange reis begint. Er zijn pillen die kunnen voorkomen dat het dier ongemakkelijk wordt. Vaak helpt het om het dier van puppy af aans te laten reizen. Anderzijds kan men het dier ook een paar dagen van te voren laten wennen. Dit beperkt de stress voor het diertje en zorgt ervoor dat het rustig blijft.
  • Geef het diertje 6 uur voordat de reis begint te eten en stop elke twee uur om water te drinken en zo dehydratatie te voorkomen. Wees voorbereid met een First Aid Kit en zorg dat ze hun behoefte doen voordat de reis begint.
  • Verwen uw dier met zijn favoriete brokjes als beloning voor goed gedrag.