Deze site maakt gebruik van cookies. Als u de site blijft gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies op uw apparaat. Zie ons beleid voor meer informatie. Verder

Eigen Risico Europadekking

Eigen Risico Europadekking is een verzekeringspolis van Huurautoverzekering die u beschermt tegen hoge eigen risico kosten mocht er iets met uw huurauto gebeuren tijdens het rijden in de meeste landen over de hele wereld (zie hieronder voor uitzonderingen).

Productoverzicht Eigen Risico Europadekking

Eigen Risico Europadekking is een polis die u beschermt tegen hoge eigen risicokosten mocht er iets met uw huurauto gebeuren tijdens het reizen in Europa.

Belangrijkste kenmerken:

  • Cascoverzekering (tot €3.500 verzekerde som)
  • Bescherming tegen brand, diefstal en vandalisme inbegrepen
  • Dekt banden, dak, voorruit en onderstel.
  • Beschikbaar als dagelijkse enkele reis en als jaarlijkse optie voor meerdere reizen
  • Tot 60 dagen opeenvolgende dekking op elke huurovereenkomst
  • Boek uw polis voor een DAGELIJKSe enkele trip tot 120 dagen van tevoren

Veel gestelde vragen Eigen Risico Europadekking

Waarom heb ik Eigen Risico Europadekking nodig?

Een klein stukje verzekering is altijd inbegrepen in uw autohuurovereenkomst (CDW/LDW- en SLI-dekking), maar het dekt niet alle onderdelen van de auto en het verlaagt slechts uw aansprakelijkheid in het geval van schade, diefstal of wettelijke aansprakelijkheid. Mogelijk moet u nog steeds een aanzienlijk deel van de kosten - genaamd het 'eigen risico' - zelf betalen in het geval van een schadeclaim.

De waarde van dit 'eigen risico' varieert per autoverhuurbedrijf en per land en zonder eigen risicoverzekering bent u mogelijk aansprakelijk voor eigen risicokosten tot maar liefst €590 - €1.890.

Eigen Risico Europadekking van huurautoverzekering verhoogt het niveau van uw verzekering, zodat deze ook het dak, de ruiten, het onderstel en de banden van uw huurauto omvat en het beschermt u tegen eigen risicokosten. Dit houdt in dat u geen cent hoeft te betalen (tot een waarde van €2.500) in het geval van schade, diefstal of wettelijke aansprakelijkheid.

Moet ik een Eigen risicoverzekering afsluiten?

Nee, maar dit nalaten kan u mogelijk een hoop geld kosten. Bij het huren van een auto in het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Europa, Afrika, Nieuw Zeeland, Australië en de meeste landen in het Midden- en Verre Oosten, als de auto wordt gestolen of er is schade aan de huurauto, zelfs als dit niet uw schuld is, dan moet u het eigen risico betalen, wat kan variëren tussen €590 en meer dan €1,770.

In welke landen kan ik rijden met Eigen Risico Europadekking?

Eigen Risico Europadekking van huurautoverzekering dekt alle soorten huurauto's bij reizen in de volgende regio's:

  • Alle lidstaten van de Europese Unie (EU)
  • Alle lidstaten van de Europese Economische Ruimte (EER)
  • Alle landen ten westen van het Oeralgebergte

Voor meer informatie over welke landen zijn opgenomen in de Eigen Risico Europadekking, zie onze gids Verzekering van huurauto's in Europa.

Als u wilt controleren of de regio waarin u reist, wordt gedekt door onze verzekeringen, dan kunt u gewoon een e-mail sturen naar klantenservice@huurautoverzekering.com , of u vult ons online contactformulier in.

Kan ik geen polis met Eigen Risico Europadekking bij mijn autoverhuurinstantie sluiten?

Wanneer u uw huurauto komt ophalen, zal uw autoverhuurder u doorgaans bij de autoverhuurbalie de mogelijkheid bieden om een eigen risicoverzekering aan te schaffen, maar aangezien dit een 'last minute'-aankoop is, moet u uiteindelijk meer betalen dan nodig is voor uw verzekering. Eigen risicoverzekeringen die u bij de autoverhuurbalie koopt, kosten doorgaans €7 - €14 per dag. Eigen Risico Europadekking van huurautoverzekering begint al vanaf slechts €6,99 per dag.

 

Eigen risicoverzekering – EuropaDagelijkse DekkingJaarlijkse Dekking
Auroverhuurbalie€7 - €14N/A
huurautoverzekering (Europees Eigen Risico)vanaf €6.99vanaf €74.99

 

Wat houdt "Binnenlandse/Plaatselijke huur" in?

Normaal mag u geen auto huren binnen een straal van 150 km van uw woonplaats. Stel, u woont in Utrecht. U mag dan geen voertuig huren binnen een straal van 150 km van uw  huis in Utrecht.

Met polissen van huurautoverzekering.com bent u nog steeds gedekt wanneer u een auto huurt binnen een straal van 150 km van uw gebruikelijke verblijfsplaats, een groot voordeel als regelmatig plaatselijk auto's huurt.

Zijn ruiten, banden, het dak en het onderstel van de huurauto gedekt?

Alle polissen van huurautoverzekering.com dekken u ook voor schade aan de ruiten, de banden, het onderstel en het dak van het voertuig (in tegenstelling tot de meeste eigen risico-/SCDW-polissen die u worden aangeboden bij de balie door autoverhuurbedrijven).

Eigen risico Europadekking

globe4
vanaf
vanaf
€6.99
€74.99
button_qba
button_qba

Polisinformatie

U kunt een polissamenvatting downloaden met de belangrijkste informatie en voordelen van onze huurautoverzekering.

IPID | Huurautoverzekering.com

Belangrijkste feiten. Belangrijke informatie die u kunt downloaden over de algemene voorwaarden van onze huurautoverzekering

Polisvoorwaarden | Huurautoverzekering.com