Deze site maakt gebruik van cookies. Als u de site blijft gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies op uw apparaat. Zie ons beleid voor meer informatie. Verder

CDW/LDW - Collision/Loss Damage Waiver

CDW en LDW zijn veelgebruikte termen in de wereld van autoverzekeringen en ze betekenen allebei hetzelfde: schade aan uw auto.

CDW staat voor Collision Damage Waiver

LDW staat voor Loss Damage Waiver

CDW/LDW huurautoverzekeringen bieden verschillende niveaus van bescherming tegen schade, diefstal en verlies van de auto, maar sommige delen van de auto blijven mogelijk ongedekt.

Alle huurauto's moeten een bepaalde CDW/LDW-verzekering hebben. In sommige landen is de basis CDW/LDW-dekking opgenomen in de autohuurovereenkomst maar in andere landen (bijv. in de VS en Canada) moet de CDW/LDW apart worden afgesloten. U kunt de verzekering afsluiten aan de balie van het autoverhuurbedrijf, maar u kunt de verzekering ook goedkoper via internet afsluiten voordat u uw huurauto gaat ophalen.

 • Als u met een huurauto in de VS en/of Canada rijdt:

  CDW/LDW is niet opgenomen in de standaard huurovereenkomst en moet apart worden afgesloten. U bent namelijk aansprakelijk voor het eigen risico bij schade en sommige delen van de auto zijn zelfs helemaal niet verzekerd.

  Bij huurautoverzekering is de volledige CDW/LDW-dekking opgenomen in onze polissen met Wereldwijd Plusdekking en VS- en Canadadekking. De dekking is meestal goedkoper en uitgebreider dan de CDW/LDW-polissen die het autoverhuurbedrijf biedt.

 • Als u met een huurauto in Europa rijdt:

  Een klein deel van de CDW/LDW-dekking is opgenomen in uw autohuurovereenkomst, maar u bent nog steeds aansprakelijk voor het eigen risico bij een schadeclaim en sommige delen van de auto zijn helemaal niet gedekt.

  De polissen van huurautoverzekering voor Eigen Risico Europadekking* en Eigen Risico Wereldwijddekking* verhogen de dekking (en verzekeren ook het dak, het onderstel, de ruiten en de banden) en verlagen uw eigen risico naar nul (tot €3500). De dekking is ook goedkoper en uitgebreider dan de cascopolissen die het autoverhuurbedrijf biedt.

 • Als u met een huurauto in andere delen van de wereld rijdt:

  CDW/LDW is mogelijk opgenomen in de standaard huurovereenkomst, maar het kan zijn dat deze apart moet worden afgesloten. U bent wellicht nog aansprakelijk voor het eigen risico bij schade en sommige delen van de auto zijn mogelijk helemaal niet verzekerd.

  Bij huurautoverzekering geeft onze polis met Wereldwijd Plusdekking  u de volledige CDW/LDW-dekking en dekking van het eigen risico  voor alle wereldwijde gebieden* inclusief de VS, Canada en Europa*. De dekking is ook goedkoper en uitgebreider dan de volledige CDW/LDW-dekking en dekking van het eigen risico  die het autoverhuurbedrijf biedt.

  * Sommige landen zijn uitgesloten. Zie de afzonderlijke productpagina's en de polis en het overzicht met de belangrijkste feiten voor alle details.

  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Producten

Europadekking
Lees verder >
Werelddekking
Lees verder >
VS en Canada
Lees verder >
Wereldwijd Plus
Lees verder >

Wat is eigen risico?

Huurautoverzekering legt precies uit wat eigen risico is bij het verzekeren van een huurauto en hoe u geld kunt besparen door uw verzekering bij ons af te sluiten. Van welke cascoverzekering u nodig heeft tot hoe u een verzekering afsluit als u ergens ter wereld een auto huurt.

Voor meer informatie >