Deze site maakt gebruik van cookies. Als u de site blijft gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies op uw apparaat. Zie ons beleid voor meer informatie. Verder

Halo Inusrance

CDW/LDW - Collision/Loss Damage Waiver

CDW en LDW zijn veelgebruikte termen in de wereld van autoverzekeringen en ze betekenen allebei hetzelfde: schade aan uw auto.

– CDW staat voor Collision Damage Waiver
– LDW staat voor Loss Damage Waiver

CDW/LDW huurautoverzekeringen bieden verschillende niveaus van bescherming tegen schade, diefstal en verlies van de auto, maar sommige delen van de auto blijven mogelijk ongedekt.

Alle huurauto's moeten een bepaalde CDW/LDW-verzekering hebben. In sommige landen is de basis CDW/LDW-dekking opgenomen in de autohuurovereenkomst maar in andere landen (bijv. in de VS en Canada) moet de CDW/LDW apart worden afgesloten. U kunt de verzekering afsluiten aan de balie van het autoverhuurbedrijf, maar u kunt de verzekering ook goedkoper via internet afsluiten voordat u uw huurauto gaat ophalen.

Als u met een huurauto in de VS en/of Canada rijdt:

CDW/LDW is niet opgenomen in de standaard huurovereenkomst en moet apart worden afgesloten. U bent namelijk aansprakelijk voor het eigen risico bij schade en sommige delen van de auto zijn zelfs helemaal niet verzekerd.

Bij huurautoverzekering is de volledige CDW/LDW-dekking opgenomen in onze polissen met Wereldwijd Plusdekking en VS- en Canadadekking. De dekking is meestal goedkoper en uitgebreider dan de CDW/LDW-polissen die het autoverhuurbedrijf biedt.

Als u met een huurauto in Europa rijdt:

Een klein deel van de CDW/LDW-dekking is opgenomen in uw autohuurovereenkomst, maar u bent nog steeds aansprakelijk voor het eigen risico bij een schadeclaim en sommige delen van de auto zijn helemaal niet gedekt.

De polissen van huurautoverzekering voor Eigen Risico Europadekking* en Eigen Risico Wereldwijddekking* verhogen de dekking (en verzekeren ook het dak, het onderstel, de ruiten en de banden) en verlagen uw eigen risico naar nul (tot €3500). De dekking is ook goedkoper en uitgebreider dan de cascopolissen die het autoverhuurbedrijf biedt.

Als u met een huurauto in andere delen van de wereld rijdt:

CDW/LDW is mogelijk opgenomen in de standaard huurovereenkomst, maar het kan zijn dat deze apart moet worden afgesloten. U bent wellicht nog aansprakelijk voor het eigen risico bij schade en sommige delen van de auto zijn mogelijk helemaal niet verzekerd.

Bij huurautoverzekering geeft onze polis met Wereldwijd Plusdekking  u de volledige CDW/LDW-dekking en dekking van het eigen risico  voor alle wereldwijde gebieden* inclusief de VS, Canada en Europa*. De dekking is ook goedkoper en uitgebreider dan de volledige CDW/LDW-dekking en dekking van het eigen risico  die het autoverhuurbedrijf biedt.

* Sommige landen zijn uitgesloten. Zie de afzonderlijke productpagina's en de polis en het overzicht met de belangrijkste feiten voor alle details.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Snel kopen

Europadekking      iButton | Eigen Risico Europadekking
Afdekking eigen risico
Dagpolis Kopen €6,99 | Eigen Risico Europadekking
Jaarpolis Kopen €69,99 | Eigen Risico Europadekking
WerelddekkingiButton | Eigen Risico Wereldwijddekking
Afdekking eigen risico
Dagpolis Kopen €8,99 | Eigen Risico Wereldwijddekking
Jaarpolis Kopen €99,99 | Eigen Risico Wereldwijddekking
VS en CanadadekkingiButton | VS- en Canadadekking
Eigen risico, CDW/LDW
Dagpolis Kopen €10,99 | VS- en Canadadekking
Jaarpolis Kopen €119,99 | VS- en Canadadekking
Wereldwijd PlusdekkingiButton | Wereldwijd Plusdekking
Eigen risico, CDW/LDWJaarpolis Kopen €134,99 | Wereldwijd Plusdekking